ban.blog.sme.sk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kupovanie a darúvanie ilúzií

Sťahujte dary z obehu. Ľudia Vám budú vďační.

    Dostal som od priateľov sedemdecovú fľašu značkového červeného vína Frankovka. Stála okolo 100 Sk. Patrí do kategórie darov, ktoré často posúvame ďalej a nevieme ani kde vlastne skončia. Ja som však raz dostal smäd a fľašu som otvoril a vypil. Horká chuť vína mi pripadala divná, no ale vydržal som až do konca. Pri umývaní fľaše som zistil, že naspodku bola asi 3 cm. vrstva vodného kameňa. Až potom som si prečítal  etiketu a boli tam napísané aj také hlúposti, že víno vo fľaši ďalej dozrieva a podobne. Keby som si presne pamätal, tak by som napísal aj meno producenta. Pamätám sa len, že je z okolia Nitry.

    Spoločenská hodnota daru bola pomerne značná. Priatelia mi vyjadrili svoju úctu. Mohli si ale poriadne prečítať etiketu. Reálna mizivá. Ešte dobre, že som sa o víno nepodelil s niekým iným. Osamotená konzumácia alkoholu možno nie je celkom dobrý zvyk ale aspoň sa pred nikým nestrápnite hrubou vrstvou kalu. Viaceré veci majú svoju vysokú hodnotu dovtedy, kým ich nechcete použiť na to, na čo boli určené alebo na to, na čo by sa mali dať použiť. Počul som čosi o klenotoch a drahých kovoch uložených ako záruka za pôžičky v slovenských bankách ....

    A tak som sa rozhodol neposúvať takéto dary ďalej ani v prípade, že sú trvanlivé ale konzumovať ich. Suché biele z americkej Kalifornie bolo výborné.  - ban -


Jedlo a pitie | stály odkaz

Komentáre

  1. 100 Sk
    Vino v cene pod 150 Sk nie je vino...

    Slovensko nema tradiciu vo flasovych vinach, iba v sudovych a teda niet sa co cudovat. Napriek tomu, Dobre suche cervene vino ma byt trpko-horkaste nie kysle.
    publikované: 18.01.2005 11:34:11 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014