ban.blog.sme.sk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Krásne tváre

Krásne tváre klamali a klamú

"Komunisti zneužívali naše tváre" vykríkol istý  slovenský herec z revolučnej tribúny v r. 1989. Bola to viac výpoveď  o hercoch než o komunistoch. Komunisti už nevládnu ale herci sa dávajú zneužívať ďalej. Ukazujú sa na televíznej obrazovke a robia reklamu produktom a službám. Spoliehajú sa pri tom na dojem, ktorý zanechali v divákoch vďaka dobrým filmom a inscenáciám. Pripomeňme si, že tento dojem bol ilúziou vytvorenou scenáristom, režisérom, kameramanom, strihačom a možno, že aj kaskadérom. Akú záruku berú títo silní iluzionisti so sekerou či  lanom na tatranských končiaroch alebo iluzionistky v televíznej kuchyni s čistučkými nástrojmi, za to čo ponúkajú? Žiadnu! Lenže teraz už nemôžu hovoriť, že musia ale musia priznať, že chcú. A keď chcú tak nech to majú aj s dôsledkami. Občania píšme reklamným celebritám! Píšme im o tom, ako nám dobre alebo zle poradili. Píšme im o všetkých svojich problémoch s tovarmi a službami, ktoré sme si na ich odporúčanie kúpili. Tým, že sme si ich kúpili sme prispeli na ich honorár. A svoju tvár si dali zneužiť dobrovoľne.  -ban-

 

 

 


Reklama | stály odkaz

Komentáre

  1. zodpovednosť
    Kto má zodpovednodnosť za to, čo som sa rozhodol kúpiť. Myslím, že vo vete je obsiahnutá odpoveď. Ja sám. Nikto iný, nekupoval som to pod nátlakom. Reklama je tu už dlho a tváriť sa prekvapene, že "kúpil som si to, lebo som videl reklamu", je podľa mňa nezodpovedné. Každý má možnosť pred kúpou zistiť toľko informácii o produkte, koľko považuje za potrebné. Ak mu stačí reklama, je to jeho a len jeho rozhodnutie a teda i zodpovednosť za dôsledky nesie sám. Zvaľovať to na reklamnú agentúru, nebodaj hercov je absurdné. Oni s produktom, ktorí si Vy osobne kúpite nemajú nič spoločné. A to už len z jedného jedonoduchého dôvodu: čo keď ste si práve Vy kúpili vadný kus a všetky ostatné sú OK. Je dobré ich za to viniť?

    Ešte raz sa vrátim k úvodnej vete. Každý sám nesie plnú zodpovednosť za všetky sovje činy a to i za rozhodnutie, či si niečo kúpim alebo nie.
    publikované: 18.01.2005 11:34:35 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Vlastna zodpovednost
    Ano, suhlasim s pisatelom.Zodpovednost za svoje ciny a zmluvy nadovsetko. Nestazoval som sa vsak, ze by som ja nieco kupil podla reklamy a nebolo to dobre. Pisal som o tom, ze niektori herci zneuzivaju kvalitu postav, ktore nevytvorili sami a ktore im nepatria. A ktorym sa v skutocnosti mzno ani nepodobaju.
    publikované: 18.01.2005 21:22:24 | autor: Martin (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014